διευθυνσεις

Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

ελληνική λογοτεχνία και ποίηση

ελληνική λογοτεχνία και ποίηση
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν
ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................................................ΥΦΟΣ Γράμματα, τέχνες, βιβλίο, πολιτισμός

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Δανάης Γ. Παπαστράτου με τίτλο "Στη Χίο με μια πυξίδα"

  ΝΕΕΣ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ 


 Μυθιστόρημα  
- Αθήνα2013,  σελίδες 152

Εκτός εμπορίου.








Δανάη Γ. Παπαστράτου,

Η Δανάη Γ. Παπαστράτου, γεννήθηκε στην Πάτρα, από όπου εγκαταστάθηκε σύντομα στην Αθήνα. Είναι απόγονος του ήρωα της εθνεγερσίας Χριστόδουλου Χατζηπέτρου και του λαογράφου-λογοτέχνη Π. Παπαχριστοδούλου, ισόβιου προέδρου και ιδρυτή της Εταιρείας Θρακικών Μελετών.
Σπούδασε νομικά, γαλλική φιλολογία και δημοσιογραφία στην Ελλάδα και τη Γαλλία (πτυχιούχος της Σορβόνης). Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, ως συντάκτης και μεταφράστρια. Ασχολείται με όλα τα είδη του λόγου, ποίηση, πεζό, δοκίμιο, μετάφραση κ.λπ., ενώ το ξεκίνημα έγινε με την ταξιδιογραφία. Παράλληλα καλλιεργούσε και την ποίηση και την πεζογραφία, με μεταφράσεις, δημοσιεύσεις κ.λπ., σε πολλές ανθολογίες ελληνικές και ξένες. Διακρίσεις έχει λάβει πολλές (55 περίπου) από Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, δανικά, ιαπωνικά, ινδικά, URDU (Πακιστάν), γκουζαράτι (Δ.lνδία) κ.λπ.
Είναι μέλος στην Εταρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, Διεθνή Ένωση Κριτικών Λογοτεχνίας, Ένωση Σγγραφέων - Δημοσιογράφων Τουρισμού, F.I.J.E.T., Syndicat des Journalistes - Ecrivains Γαλλίας και σε πολλούς άλλους ξένους συλλόγους ακαδημίες του Εξωτερικού κ.λπ.  Έχει επίσης λάβει μέρος σε συνέδρια.

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - 2013




Στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου ανθρώπου ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
που έφυγε από ύπουλο χτύπημα των νεο-ναζιστών.
Αυτή η βία χρεώνεται στο κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας
που είναι και θέμα παιδείας με την ευρύτερη έννοια.
http://paideia-online.blogspot.gr/