διευθυνσεις

Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

ελληνική λογοτεχνία και ποίηση

ελληνική λογοτεχνία και ποίηση
Επιμέλεια Σελίδας: Πάνος Αϊβαλής - δ/νση αλληλογραφίας: Μεσολογγίου 12 Ανατολή Νέα Μάκρη 190 05, τηλ. 22940 99125 - 6944 537571
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν
ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.....................................................................ΥΦΟΣ Γράμματα, τέχνες, βιβλίο, πολιτισμός

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κυκλοφόρησε το αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο "ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ" του ΠΟΛ ΤΖΟΝΣΤΟΝ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

  Ξένη λογοτεχνία  

Έχοντας προσληφθεί από μια εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ για να εντοπίσει ένα στέλεχός της που αγνοείται στην Κρήτη, ο Ελληνοσκοτσέζος ντετέκτιβ Άλεξ Μαύρος βυθίζεται σε μια δίνη μίσους που χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η εταιρεία γυρίζει μια υψηλού κόστους ταινία με θέμα τη Μάχη της Κρήτη, και οι δραστηριότητες των παραγωγών εκεί ξυπνούν παλιές έχθρες ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού.
Οι έρευνες του Μαύρου τον οδηγούν σε μια ευρύτατη συνωμοσία, που περιλαμβάνει αρχαιοκαπηλία, εμπόριο ναρκωτικών, βία και ένα πυκνό πέπλο σιωπής και συγκάλυψης. Η πικρία του παρελθόντος εισβάλλει ακόμη πιο δυναμικά στο παρόν, όταν ένας από τους συμβούλους της παραγωγής βρίσκεται κρεμασμένος. Αυτοκτονία ή φόνος; Τα πάντα φέρουν το στίγμα παλαιότερων εγκλημάτων – εγκλημάτων που ζητούν εκδίκηση σήμερα.
Και τότε ο Μαύρος ανακαλύπτει ότι και η ίδια του η οικογένεια συνδέεται με όλη αυτή τη φρίκη…

Μεταφραστής : Γιώργος Μπαρουξής

~~~~~~~~~~~~~~~~

O ΠΟΛ ΤΖΟΝΣΤΟΝ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκοτίας το 1957. Σπούδασε αρχαία και νέα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έκανε μεταπτυχιακό στη συγκριτική λογοτεχνία. Το 1987 ήρθε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος, ως υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας και ως καθηγητής αγγλικών. Ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή το 1989, όταν μετακόμισε στην Αντίπαρο. Εξακολουθεί να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Σκοτίας και Ελλάδας, ενώ πλέον ζει με την οικογένειά του στο Ναύπλιο. Το μυθιστόρημα ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ είναι το τέταρτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς με ήρωα τον Άλεξ Μαύρο.

{site} Προσωπική ιστοσελίδα www.paul-johnston.co.uk

~~~~~~~~~~~~~~~~

[PDF]

Συνέντευξη με τον Πωλ Τζόνστον, τον συγγραφέα του ... - Intellectum

www.intellectum.org/articles/issues/.../p063075_(paul_johnston).pdf
intellectum > 63. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον ΠωλΤζόνστον πέρυσι το Μάιο στη Διεθνή Έκθεση. Βιβλίου Θεσσαλονίκης όταν εκείνος είχε έρθει να διευθύνει ένα ...

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΖΕΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ, "ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ" από τις εκδόσεις Κέδρος






"ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ"
ΖΕΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ,
Νουβέλα. σελ.. 176
Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2013

Όχι μόνο ο Tζόνι ο αίλουρος, γύρω από τον οποίο υφαίνεται η ιστορία, αλλά και οι άλλοι πρωταγωνιστές διαφεύγουν εντέχνως του χρόνου, σκιαγραφώντας ο καθένας, μέσ’ από τη δική του ματιά, τις κοινές ζωές τους. Ενώ όλοι έζησαν τοις μετρητοίς, ζητούν τώρα να ζήσουν επί πιστώσει, για να τακτοποιήσουν ή για να ολοκληρώσουν στο μέλλον όλα όσα δεν πρόλαβαν, ανατρέχοντας συχνά στο παρελθόν – ανικανοποίητοι και νοσταλγοί. Σ’ αυτό το σπονδυλωτό αντι-μυθιστόρημα, το γεμάτο εντάσεις και ανατροπές, οι παράλληλοι μονόλογοι των ηρώων δημιουργούν ένα πρωτοποριακό αφηγηματικό ύφος, με το ανατρεπτικό χιούμορ ενός φιλμ νουάρ.
~~~

   ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 
Ιστορίες πλούσιες σε συναισθήματα , θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ένα νουάρ ψυχογράφημα.'Έντονη προβολή και του κοινωνικοψυχολογικού υπόβαθρου των χαρακτήρων.Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η κατάληξη[...]. Σ’ αυτό το αντιμυθιστόρημα, που κυριαρχούν οι εντάσεις και οι ανατροπές, οι μονόλογοι των ηρώων δημιουργούν ένα εξαιρετικό αφηγηματικό ύφος.

~~~
Τα περισσότερα εγκλήματα, μοιάζει να μας λέει η Κουντούρη μένουν άγνωστα κι απ’ όσα γίνονται γνωστά, μερικά μόνον εξιχνιάζονται. Για κάποια άλλα πάλι εγκλήματα, σημαντικά εγκλήματα που όμως δεν προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα, οι δράστες άλλοτε τιμωρούνται κι άλλοτε όχι. Η ακύμαντη επιφάνεια κρύβει από κάτω της ένα τραχύ και θολό βυθό όπου η λύση του ενός γρίφου οδηγεί σ’ ένα δεύτερο κι η λύση του δεύτερου σ’ έναν τρίτο γρίφο. Κι αυτό γιατί στη σκοτεινή πόλη της συγγραφέως ο ίδιος ο άνθρωπος είναι το έσχατο αίνιγμα και το άλυτο μυστήριο.

~~~
Μια συνεχή μάχη με τον χρόνο καλούνται να δώσουν οι ήρωες της Ζέτας Κουντούρη στο καινούργιο βιβλίο της: μια μάχη που θα συνδέσει τις διαφορετικές τύχες τους και θα τους υποχρεώσει να ταξιδέψουν ξανά και ξανά στο παρελθόν με μοναδικό σκοπό να φωτίσουν τις αδιάγνωστες πτυχές της ως τώρα διαδρομής τους. Ενα βιβλίο βασισμένο σε μια μυθοπλασία με πολλαπλά μυστικά και πλήθος δυσεπίλυτα αινίγματα, που θα επιβάλουν και μια σειρά από αιφνιδιαστικές ανατροπές.
To Bήμα, 15/12/13
~~~
Διαβάστε το, είναι πρωτότυπο και καλογραμμένο!
Πάνος τουρλής, CaptainBook.gr, 20/11/13
~~~

 Η Ζέτα Κουντούρη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος.Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου υπήρξε μέλος του Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού επί σειρά ετών, δίδαξε από το 2007 έως το 2009 Δημιουργική Γραφή στο Εργαστήρι της Φοιτητικής Λέσχης. Διηγήματά της έχουν ανθολογηθεί στην Eλλάδα και στο εξωτερικό (Iσπανία και Iταλία) κι έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. 
Eίναι μέλος της Eταιρείας Συγγραφέων.